Vil du have produktet endnu billigere og fri fragt?
Du har valgt dit produkt til vores dyreste pris, men vi kan gøre det endnu billigere for dig! Vi kan tilbyde dig en fordelspris samt fri fragt!
For kun 139 kr/m giver Plusshop dig massere fordele og besparelser.
30 dages gratis prøveperiode som kan opsiges til enhver tid.
Spar op til 80% som medlem og køb til fordelagtige Medlemspriser
Leveringstid på 1-2 dage og fri fragt.

Damaskus knive: Verdens bedste køkkenknive er fundet! (2021)

01/06/2021 Rikke

Et lækkert sæt køkkenknive er et must-have i enhver madentusiasts hjem!

Der er ikke noget, der kan ødelægge din madlavningsoplevelse, som en sløv og dårlig køkkenkniv, der hverken kan skære en tomat eller en peberfrugt uden at lave dem om til smat.

Leder du efter et sæt køkkenknive, der både kan skære igennem papir med lethed og få dig til at måbe over deres skønhed, så er det damaskus knive, du skal kigge efter!

damascus-knive-damasckus-kniv-damaskus-knive-damaskus-kniv
Vores lækre knivsæt fra Hezhen - ultra skarpe køkkenknive, der gør din madavning legende let!

Hvad er damaskus knive?

Damaskus er en type af stål, som er kendt for at være ultra hård. Traditionelle japanske knive er lavet i damaskus.

Japanere er et af de folkefærd, der er bedst kendt for at være enormt perfektionistiske med deres håndværk. Hvadend det gælder mad eller køkkenredskaber, går Japan op i djævlen i detaljen.

Derfor er damaskus knive også kendt for at være nogle af verdens bedste køkkenknive. Damaskus knive er ikke bare fantastiske køkkenredskaber, de er også kunstværker i sig selv. De bedste knive smedes i mange lag damaskus-stål, der giver helt unikke indgraveringer og smukke mønstre i knivbladet.

Tyndere, hårdere, skarpere er den vigtige treenighed af egenskaber, der udgør en fremragende køkkenkniv. Vores japan-inspirerede køkkenknive i damaskus stål har tyndere og skarpere blade end europæiske køkkenknive, og de er lavet af hårdere stål, der holder deres form længere.

Til gengæld har de elegante knivblade ikke den samme hårdførhed som europæiske knive, hvilket kan gøre dem lidt lettere at knække, hvis man ikke passer på sine køkkenknive.

damascus-knive-damasckus-kniv-damaskus-knive-damaskus-kniv
De smukke damaskus knive fra Xinzuo er lavet med flotte mønstre på knivbladet og et lækkert greb.

Hvad kan man bruge damaskus knive til?

Damaskus knive kommer i mange forskellige former og størrelser, der hver har sit specifikke formål.

De er ikke kun til at skære kød og fisk, men til at skære alle typer af mad. Du finder bl.a. både kokkeknive, grøntsagsknive og forskærerknive.

Den mest populære japansk-inspirerede kniv er en santoku kniv. Santoku betyder "tre dyder" og navnet henviser til bladformens alsidige brug - kniven er god til at skære kød, fisk og grøntsager, men også at hakke, skære i skiver og tern.

De bedste køkkenknive til prisen

Traditionelle japanske damaskus knive kan hurtigt løbe op i mange tusinde kroner.

Vores udvalg af damaskus knive er ikke lavet med traditionelt japansk håndværk som et samuraisværd, men de har de samme egenskaber, som traditionelle damaskus knive fra Japan.

Dog til en brøkdel af prisen. Er du interesseret i en kniv, der har samme look og funktioner som en dyr japansk kniv, men som kun koster det halve, er knive fra Hezhen og Xinzuo lige noget for dig.

Vedligeholdelse af køkkenknive

Lige meget hvor fin og dyr en kniv du køber, skal den vedligeholdes for at forblive sådan.

På grund af damaskusstålets hårdhed, bør de slibes med det rigtige værktøj, såvel som med den rigtige teknik.

Hvordan sliber man damaskus knive?

Slibning af damaskus knive skal gøres rigtigt, ellers får du i bedste fald ikke meget ud af det, og i værste fald kan du beskadige kniven.

Til slibning af damaskus knive anbefales en slibesten, der med øvelse kan give god kontrol over vinklen og grebet om kniven. Men du kan også bruge strygestål

damascus-knive-damasckus-kniv-damaskus-knive-damaskus-kniv-køkkenkniv-koekkenkniv-kokkenkniv-kokkekniv

1. Før du begynder

Læg slibestenen i blød i vand i 5 minutter før du går i gang og placer den efterfølgende med den ru side opad. Forsøg at oprethold stenens vådhed igennem hele slibningen. En grå væske kommer frem, når du sliber dine knive på stenen. Den må du ikke vaske væk, da den forbedrer processen.

2. Greb og vinkel

Hold knivens skaft i den ene hånd, og med den skarpe side vendt mod dig selv i en skrå vinkel. Placer så kniven på slibestenen med en vinkel på 10-20° - det svarer til ca til 5 mm mellem bagsiden af bladet og slibestenen. Placer den anden hånd midt på den flade side af klingen, og hold fingrene flade og væk fra den skarpe kant.

3. Bevægelse

Med et let og jævnt tryk skal du bevæge bladet i regelmæssige ned langs slibestenen i en skrå bevægelse, så du får hele klingen med. Du skal fokusere på at holde din ønskede vinkel så godt, du kan. Slib indtil kniven er skarp.

4. Slib den anden side

Så vender du kniven om, så den skarpe side vender væk fra dig, så du kan slibe den anden side. Gentag processen fra før og fokusér på at holde vinklen på 10-20°. 

5. Vend slibestenen

Hvis din slibesten har 2 sider, kan du vende den om med den glatte side opad nu. Sørg for, at stenen stadig er våd. Slib så kniven på begge sider, som du gjorde på den ru side.

6. Fjern støv

Skyl din kniv og slibesten af, når du er færdig, og tør begge dele grundigt af.

7. Skarphedstest

For at teste, om kniven er blevet helt skarp, kan du lave det, man kalder en “papir-test”, som går ud på at teste, om kniven kan skære let igennem papir på langs uden betydeligt tryk. Kan den dét, er du færdig.

Udvalgte brands
Herunder ses et lille udpluk af de brands som Plusshop kan tilbyde dig til unikke priser.

*Når du tilmelder dig, accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til at modtage markedsføring via e-mail.

**Du kan framelde dig nyhedsbrevet til enhver tid.