Vil du have produktet endnu billigere og fri fragt?
Du har valgt dit produkt til vores dyreste pris, men vi kan gøre det endnu billigere for dig! Vi kan tilbyde dig en fordelspris samt fri fragt!
For kun 139 kr/m giver Plusshop dig massere fordele og besparelser.
30 dages gratis prøveperiode som kan opsiges til enhver tid.
Spar op til 80% som medlem og køb til fordelagtige Medlemspriser
Leveringstid på 1-2 dage og fri fragt.

Samura - Smukke japanske køkkenknive

30/09/2021 Michelle
Samura Damascus 67 knivsæt - 3 dele

Godt håndværk og japansk kvalitet til meget konkurrencedygtige priser er noget som kendetegner Samura. Japanske kokkeknive, specielt dem smedet i damaskus stål, er af en helt unik struktur og uundværlige for entusiasten som går meget op i sit køkkengrej.  Ovenstående knive er af deres Damascus 67 serie, som er knive smedet med 67 lag damaskus stål, og har en hårdhed på 61 HRC. Man måler knivens hårdhed i HRC, “Hardness Rockwell”, som også er kaldet Rockwell-skalaen. Desto højere HRC desto bedre, det betyder din kniv kan holde sig skarp og funktionsdygtig i længere tid. HRC skalaen benytter også bogstaver som giver kniven en karakter. Karakteren defineres ud fra bogstaverne A, B, C, D, E, F osv. hvor A er det bedste. En typisk almindelig europæisk kniv har karakteren C og en hårdhed mellem 50 - 55 HRC. De fleste japanske kokkeknive ligger i den højere ende af skalaen, og netop derfor er de så attraktive for kokke og entusiaster i madlavning. Læs mere om ståltyper, hårdhed og knive her.

Dit helt eget samurai sværd - i dit køkken

Det helt specielle ved damaskus stål, er bestemt historien bag det. I ældre japansk tid foldede man stålet til Katana sværdet, for at gøre sværdet stærkere og bringe urenhederne til overfladen og fjerne dem. Samtidig med at forstærke sværdet, gjorde det også Katana sværdet finere og smukkere. Damascus 67 kniven fra Samura er smedet af samme metode, og består af 67 lag foldet oven på hinanden. Forfædren til denne type køkkenkniv er ikke desto mindre det japanske samurai sværd, Katanaen. Det som specielt kendetegner damaskus stål er det smukke mønster man kan se i bladet, såvel som hårdheden af det. I hvert fald så taler navnet for sig selv, Samura’s køkkenknive stammer fra historien bag Japan’s samurai krigere og deres sværd. 

Man skal dog huske på, at de japanske damaskus kokkeknive er lettere og tyndere end den gennemsnitlige vestlig kniv, trods stålet er hårdere. Skal du flække et kyllingeskrog eller skære et græskar, så er det ikke en kniv i damaskus stål du skal række ud efter, tværtimod er de tungere, tykkere og mere robuste vestlige knive bedre til sådan en opgave - så det netop ikke går udover de fine knive.

Hvilke japanske kokkeknive skal du vælge?

Den typiske starterpack- det billige alternativ til et japansk knivsæt

Samura har et bredt udvalg af mange forskellige typer knive. Er du ikke den helt store kok, men elsker at lave lidt mad her og der - så er Samura’s Golf serie god til at starte ud på. Hårdheden af bladet er knap så hård som et damaskus blad, men ligger på de 58 - 59 HRC. Grebet er af plast og ligner en golfbold. Her kan du bl.a. købe et sæt med 4 knive eller et sæt med 3 knive og en knivblok til en billig pris.

Den perfekte japanske kokkekniv - for dig

En “Chef’s Knife” er typisk kendetegnet ved at den kan bruges til alt i køkkenet, den er udformet så den har det perfekte blad til det hele. En af de mere avancerede kokkeknive er fx. Samura’s Reptile kokkekniv, som udover et smuk udseende har en ideel vægt balance og er af bedste stålkvalitet. Pro-S kokkekniven er den professionelle kniv til en overkommelig pris i et helt klassisk look. Kaiju kokkekniven er med pakkatræ skaft, men et utroligt smukt pyntet blad med en poleret kant. Til den mere prisvenlige kok, så findes serien harakiri og golf. Som Gordan Ramsey selv har sagt, man behøves kun tre knive til at lave mad; den vigtigste kniv en "Chef's knife" for at hakke, en savtakket kniv til at skære i ting med hårdt ydre og blødt indre fx. brød / tomater og en mindre kniv der kan bruges til at skrælle.

Santuko - den perfekte kniv til grønsagerne

Santuko kniven er i sig selv ikke kun perfekt til grøntsager, men er generelt en god all round kniv. Denne japanske kniv kan klare de fleste opgaver der er i et køkken og kan bruges til både både kød, fisk og grønsager. Det er dog bedst at bruge den til opgaver der ikke kræver en robust kniv, da den japanske Santuko kniv er finere og tyndere.

Vedligehold din japanske kokkekniv - husk slibestenen

Som alle andre køkkenknive, skal din japanske kokkekniv også slibes. Dette er uanset ståltypen så, om det er damascus eller rustikt stål. Der er dog en forskel på hvordan knivene skal slibes, alt efter hvad de er fremstillet af og hvordan de er fremstillet. Se hvordan du skal slibe din kniv lige her.

Samura Blacksmith serien

Japanske knive skal typisk slibes i en mere spids vinkel, 10-15 grader. Da japanske knive er finere og hårdere er det ikke alle metoder som virker, bl.a. hvis man vil bruge strygestål, skal man helst benytte keramisk eller diamant strygestål. Dog anbefales det at bruge en slibesten, også kaldet en whetstone, som netop er nænsom nok til de fine og tynde japanske kokkeknive.

"Japanese chefs believe our soul goes into our knives once we start using them. You wouldn't put your soul in a dishwasher!"

Masaharu Morimoto


Dine knive vil have behov for at blive slebet uanset, men du kan forlænge knivens skarphed og levetid ved at opbevare og vaske dem korrekt. I stedet for blot at smide dem i køkkenskuffen som er knivens værste fjende, så sørg for at have en god holder eller skinne til knive. Se Samura's Golf knivblok her. Pas også på dine tynde fine japanske knive, ved at undgå at putte dem i opvaskemaskinen. Opvaskemaskinen gør ikke kun knivene sløve, knivens levetid forværres generelt.

Udvalgte brands
Herunder ses et lille udpluk af de brands som Plusshop kan tilbyde dig til unikke priser.
disney loreal tristar bosch calvinklein sony nivea

*Når du tilmelder dig, accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til at modtage markedsføring via e-mail.

**Du kan framelde dig nyhedsbrevet til enhver tid.